Billum
Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: mandag d. 27. maj 2024

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: mandag d. 27. maj 2024

DR1

05:00  

Landsbyhospitalet (14)
Landsbyhospitalet (14) Engelsk dramaserie. (The Royal) En ung sygeplejerskestuderende ankommer til det lille hospital The Royal i 60'ernes Nordengland - og hun gør øjeblikkeligt indtryk på især det mandlige personale. Dr. Weatherill må fortælle et ungt par, at deres nyfødte barn har Downs syndrom. Mens portørduoen Ken og Alun forsøger at hjælpe en bondefamilie med at løse deres problemer, og receptionisten Lizzie går på en lidt for heftig slankekur.

05:50  

Naturfotografen II (4:10)
Naturfotografen II (4:10) Norsk naturserie fra 2022. (Fotobonden) Fotogæsterne bor tæt på Jostein og Maj-Lena, og taget lækker. Jostein leder efter en løsning, men vedligeholdelse er så kedeligt.

06:26  

OBS
OBS OBS - Oplysning til borgerne om samfundet. Denne gang om havfald, sådan opbevarer Sundhedsdatasyrelsen dine sundhedsdata og til sidst om fordelene ved fuldkorn.

06:30  

EU-valg 2024: Mød Partierne - Det Konservative Folkeparti
EU-valg 2024: Mød Partierne - Det Konservative Folkeparti Må EU's klimaambitioner gå ud over økonomien? Og hvordan vil de konservative udvælge flygtninge i et nyt europæisk flygtningesystem? Det bliver vi klogere på, når Kåre Quist møder Niels Flemming Hansen, spidskandidat for Det Konservative Folkeparti.

07:00  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

07:15  

Mellem hestelort og milliarder: Muldvarp og millionsalg
Mellem hestelort og milliarder: Muldvarp og millionsalg Rygter og sladder florerer på nettet, og Cathrine Laudrup-Dufour er ved at få nok. Daniel Bachmanns VM-billet kommer i fare, og Andreas Helgstrand kæmper for at finde ud af, hvem der har arbejdet undercover og lavet skjulte optagelser hos ham.

07:50  

Ingen slinger i valsen - 25 år efter: Med dans i blodet (2:2)
Ingen slinger i valsen - 25 år efter: Med dans i blodet (2:2) Sonny, Gigi og resten af familien Fredie-Pedersen gør status 25 år efter en kontroversiel DR-dokumentar skildrede børnenes liv med elitedans. Men dansen er blevet i blodet. Sonny er nu forlovet med Nika, og ejer af et succesfuldt danseakademi, som træner unge internationale, håbefulde dansere i både Danmark og USA. Gigi er lige blevet mor og har fundet en ny plads i danseverdenen. Og forældrene ser tilbage på et helt liv med sejre og udfordringer og håber, at den næste generation vil overtage familiens livsværk.

08:50  

Den grønne slagter (6:6)
Den grønne slagter (6:6) Er det muligt at finde noget i det skånske hav, som smager af Asien? Denne gang skal Anne og Paul lave vegetarisk sushi. Men den hemmelig kok er tidligere verdensmester i sushi, så Pauls umami-smage skal være lige i øjet. Nordvision 2020.

DR2

05:10  

Miss Americas grimme ansigt (2:4) Farvel til bikinien
Miss Americas grimme ansigt (2:4) Farvel til bikinien Amerikansk dokumentar fra 2023. (Secrets of Miss America) I 1960'erne blev Miss America grundlagt som en badedragtskonkurrence. År ud og år ind vises det samme kropsideal og det samme udseende. Men i sommeren 2018 springer bomben. Ikke mere badetøj. Ingen bedømmelse af udseende i Miss America-konkurrencen. Hele Miss America-fællesskabet bliver kastet ud i en heftig intern konflikt. Dem, der er for badetøjs-kategorien, og dem, der er i mod.

05:50  

Miss Americas grimme ansigt (3:4) Lighed for alle?
Miss Americas grimme ansigt (3:4) Lighed for alle? Amerikansk dokumentar fra 2023. (Secrets of Miss America) Miss America har en kompliceret fortid racemæssigt set. I 1940'erne var der en regel om, at Miss America skulle være hvid. Det er først i 1983, at Vanessa Williams kåres som den første sorte Miss America. I dag hævder Miss America-organisationen, at den er åben for kvinder af alle racer, størrelser og former. Men der har aldrig været en latinamerikansk vinder. Er skønhedskonkurrencens racistiske fortid virkelig forsvundet?

06:30  

Historiens vildeste røverier (4:8) Pengetransport i Los Angeles
Historiens vildeste røverier (4:8) Pengetransport i Los Angeles Amerikansk dokumentarserie fra 2023. (History's Greatest Heists) Los Angeles, 1997. En ansat hos Dunbar Armored Depot har planlagt et kup i månedsvis. Allen Pace har undersøgt sikkerhedskameraer, nattevagter, pengestrømme og adgang til depotets kontanter. Hans team er gamle venner - amatører, der ikke har en kriminel baggrund. Men så bliver han fyret og beslutter, at kuppet skal ske samme nat. De begår den perfekte forbrydelse, indtil en medskyldig sløser med kontanterne to år senere.

07:15  

Verdens smukkeste togrejser - New Zealands Sydø
Verdens smukkeste togrejser - New Zealands Sydø Britisk dokumentarserie fra 2021. (World's Most Scenic Railway Journeys) Fra Hindon og helt ud til Stillehavet. Denne gang drager vi ud på en af verdens smukkeste togture på Sydøen i New Zealand. En rejse, der bringer os over den berømte Wingatui-viadukt, gennem den historiske by Dunedin, der er New Zealands ældste by og videre til badebyen Waitati. På vejen møder vi de folk, som bor og arbejder langs denne meget specielle toglinje.

08:00  

Radioavisen
Radioavisen Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.

08:30  

Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA

TVR

05:00  

Ramasjang Mysteriet V (2)
Ramasjang Mysteriet V (2) Hvilken skurk har dog snuppet Kalles tromme? Det er det helt store spørgsmål i Ramasjang. Trommen er nemlig blevet stjålet under ganske særlige omstændigheder, så Kristian får virkelig sin sag for. Heldigvis får han hjælp af Antonius.

05:31  

Hunden Ib II
Hunden Ib II Går sidelæns hjem.

05:35  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:40  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:50  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

06:00  

Bamselægen - Kyssesyge og infektion (15)
Bamselægen - Kyssesyge og infektion (15) Theodor er kommet ind til Bamselægen Sandra med sin bamse Nikolaj, der har ondt i halsen og er hævet. Den får taget en blodprøve, og det viser sig, at den har kyssesyge. Sandra fortæller, at selvom det bliver kaldt kyssesyge, så kan man få det på mange forskellige måder. Det vil sige, at det ikke nødvendigvis er fordi bamsen Nikolaj har kysset nogen, at den er blevet smittet. Måske har den bare drukket af den samme kop som en anden bamse, der havde kyssesyge, og på den måde er blevet smittet. Bagefter er Theodor med på stuegang hos en bamse, der er indlagt med en infektion. Bamsen er ikke så gammel og bruger ble. Sandra og Theodor hjælpes ad med at skifte bleen og sørger for, at bamsen får sin medicin.

06:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

06:30  

Motor Mille og uniformerne - Skorstensfejer (5)
Motor Mille og uniformerne - Skorstensfejer (5) Motor Mille får lov at kravle højt op, når hun besøger en skorstensfejer for at forstå, hvordan de hjælper os med at rense skorstenene. Motor Mille får lov til selv at rense to store skorstene, og får øjnene op for, hvor seje skorstensfejere er, og hvorfor de egentlig har høj hat på.

06:45  

F for får V (7)
F for får V (7)

06:50  

Sarah og And (25)
Sarah og And (25)

07:00  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:06  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon
Simon

07:15  

Simon
Simon

07:20  

Bluey III
Bluey III Fantasien har ingen grænser - og ingen har mere fantasi end den 6-årige hundehvalp Bluey, der sammen med sin lillesøster Bingo hver dag forvandler dagligdagen til et eventyr i denne fantastiske australske animationsserie.

07:30  

Oda Omvendt II (8)
Oda Omvendt II (8) For at bekæmpe Balders tidstyveri, laver Oda Omvendt en slow motion-knap på sin zapper. Anissa går på line, men det vil Balder ikke have, for det tager for lang tid. Balder hurtig-zapper Anissas forældre, så de kan lære Anissa, hvordan man bedst udnytter den sparsomme tid. Heldigvis kommer Oda Omvendt til hjælp og laver en tidslomme af børnetid til Anissa og hendes forældre. Oda og Balder har en zapperduel, der ender galt.

07:40  

John Dillermand (19)
John Dillermand (19) Det er nytårsaften, og så skal der fyres krudt af. Dilleren bliver lidt for ivrig med nytårskrudtet, og John lærer, hvorfor man aldrig skal gå tilbage til en fuser.

07:45  

Superhelten Sprinter Galore (12)
Superhelten Sprinter Galore (12)

07:50  

Paddington II
Paddington II

08:05  

Det store Ramasjang Mysterie 2 (2)
Det store Ramasjang Mysterie 2 (2) Bjørn, Nikoline og Jose beslutter sig for at stjæle Grundloven på Rigsarkivet, før skurkene får fat i den. Men skurkene har en plan for deres kup, så børnene har travlt. Imens forsøger Kristian at finde en vej ud af fængslet.

08:15  

Remy og Boo
Remy og Boo

08:30  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:40  

Dino-ranchen II
Dino-ranchen II Hvad ville du sige til at bo på en gård, hvor alle dyrene er dinosaurer? Besøg familien Cassidys ranch, hvor hver dag byder på nye eventyr, spænding og godt kammeratskab mellem Cassidy-børnene og deres dino'er. Canadisk animationsserie.

08:55  

Gigantosaurus II
Gigantosaurus II

 
DR1

09:25  

Puk og Herman - Mit livs måltid - Mads Langer (4:5)
Puk og Herman - Mit livs måltid - Mads Langer (4:5) TV-værten Puk Elgård og kokken Thomas Herman besøger en række kendte danskere, som de begge er fascineret af. Over to dage samler de indtryk og lærer hovedpersonen at kende. Og til sidst serverer Herman et udsøgt gourmetmåltid med inspiration fra hovedpersonens liv. I dag møder Puk og Herman den danske sanger og sangskriver Mads Langer, der netop har overstået en totalt udsolgt danmarksturne ovenpå sit seneste succesalbum "In These Waters". Hjemme hos Mads får Puk og Herman en intimkoncert fremført på Mads røde flygel og hører om, hvordan Mads balancerer sit liv imellem Skive, København og New York. Puk og Mads tager på fisketur, mens Herman tilbereder en særlig menu, som skal serveres i Medley Studierne, hvor Mads har indspillet mange af sine sange.

09:53  

Nak & Æd - Morgenmad i Irland
Nak & Æd - Morgenmad i Irland Et kort udklip fra Irland. Der skal laves morgenmad, selvom vejret er fuldstændig dårligt.

10:25  

Antikkrejlerne XXI (10:25)
Antikkrejlerne XXI (10:25) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Antiques Road Trip) Vi følger britiske antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

11:15  

Antikkrejlerne XXI (11:25)
Antikkrejlerne XXI (11:25) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Antiques Road Trip) Vi følger britiske antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

DR2
TVR

09:05  

Vilde vidunderlige dyr: Musens flugt fra uglen
Vilde vidunderlige dyr: Musens flugt fra uglen En halsbåndmus er på nattejagt efter noget at spise. Den finder et lækkert agern og begynder at gnaske. Men en stor hornugle hører det, så musen må flygte fra uglen, for ikke selv at blive spist.

09:10  

Vilde vidunderlige dyr: Skovmyrerne fanger en skarnbasse
Vilde vidunderlige dyr: Skovmyrerne fanger en skarnbasse En stor skarnbasse er på vej direkte mod en myretue. Myrerne alarmerer hinanden og går til angreb. For en skarnbasse kan nemlig blive til lækker myremad, hvis myrerne altså kan vinde over det store insekt.

09:15  

Hemmelige dyr: Bidemærkerne (6)
Hemmelige dyr: Bidemærkerne (6) Liva på 9 år har fundet nogle meget mærkelige grene i en park ved sin skole. Noget med meget skarpe tænder har spist spidsen af grenene. Derfor har hun bedt Isabel om at komme til Århus for at finde ud af, hvad det mon kan være for et hemmeligt dyr, der spiser af buskene i parken.

09:30  

MikroMakkerne - Ådseljagt
MikroMakkerne - Ådseljagt MikroMakkerne ruller trækvognen ud i naturen og går på krible krable jagt. I dag går Selma og Milton på ådseljagt. Et ådsel er et dødt dyr, som mange små dyr lægger æg i og spiser af. Sammen med NaturMikkel besøger de et rådnebur, som lugter fælt men er spændende at se.

09:38  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Parasaurolophus havde et indbygget instrument på kroppen. Et rør, der fungerede som en slags trompet. Men vi ved ikke rigtig, hvornår og til hvad det blev brugt. Måske for at tale?

09:40  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

09:55  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:01  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:10  

Vidundervovsen Vaffel (18)
Vidundervovsen Vaffel (18)

10:20  

Hemmelige dyr: Klappelyde i mosen
Hemmelige dyr: Klappelyde i mosen Kalle på 7 år har hørt underlige klappelyde ude ved mosen. Derfor har han bedt Isabel komme til Humlebæk for at hjælpe med at finde ud af, hvad det er for et hemmeligt dyr, der går rundt og klapper.

10:35  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at ugler kan flyve helt lydløst? Tag med Lille Nørd på ugleeventyr og se Anders og Katrine samle et puslespil af knogler.

11:05  

Motor Mille og Børnebanden (3)
Motor Mille og Børnebanden (3) Den Sure Mand på havnen har taget alle børnenes festlige fødselsdagsting, så nu kan de ikke holde fødselsdage. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få fødselsdagstingene tilbage.

11:30  

Skæg med tal
Skæg med tal Hr. Skæg leger med tal og han har fundet ud af, at han gerne vil være brandmand. Han har skaffet det meste udstyr, og han kan ikke huske, hvad det er han mangler. Heldigvis har Regitze åbent i hendes alt-muligt-butik, så hun hjælper ham. Bagefter besøger Hr. Skæg den hemmelig børnerestaurant "7", hvor der serveres dejlig æggekage. Hr. Skæg og børnene tæller løs og har det altid skægt med tal. www.dr.dk/oline

11:50  

Sovedyr på eventyr II (4) - Karsten og Blærerøvens eventyr
Sovedyr på eventyr II (4) - Karsten og Blærerøvens eventyr Rosa besøger Asbjørn og sammen finder de på et eventyr om Asbjørns sovedyr Karsten. Han er en kæmpestor elefant, der elsker frugt og grønt. På Asbjørns værelse får de øje på en håndvægt. Så i eventyret bliver Karsten til en stor stærk vægtløfter, der tager i træningscentret for at løfte vægte. Her møder han fitnessdronningen Chili og den irriterende Blærerøvs-Bjarne, der altid snyder og blærer sig når han vinder. Spørgsmålet er, om det vil lykkes Karsten at vinde over Bjarne en gang for alle.

DR1

12:00  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

12:15  

Bonderøven 2014 (21)
Bonderøven 2014 (21) Ud over husbyggeriet var genslyngning af åen et stort projekt på Kastaniegården gennem hele året, lige fra besøget af de store gravemaskiner til ørreden der gyder. Ved drivhuset lavede hele familien et krydderurtebed, hvor Alma var i gang med den rigtige boremaskine, og Johan slæbte tunge brædder. Lucernehøet kørtes naturligvis ind på hestevogn med Theresa og børnene øverst på læsset. Og så havde Frank den store slamsuger med ude i en grusgrav for at hente fint ler til at lave mursten med. Sendt første gang 29.12.14

12:45  

Vilde haver - gør det selv: Sådan skaber du et næringsfattigt bed
Vilde haver - gør det selv: Sådan skaber du et næringsfattigt bed Vilde blomster klarer sig bedst i næringsfattig jord. Biolog og havedesigner Katrine Turner viser, hvordan du kan lave et perfekt bed til vilde planter, så humlebien, sommerfuglen og andre insekter kan få den føde, de har brug for, for at overleve.

12:55  

Nak & Æd - en grå dykkerantilope i Mozambique (8:10)
Nak & Æd - en grå dykkerantilope i Mozambique (8:10) Sæson 5 (2014). Jørgen og Nikolaj fortsætter jagteventyret i Mozambique. Og her bliver deres samarbejde for alvor sat på prøve. Målet er, at Jørgen skal skyde en grå dykkerantilope, som er en af klodens mindste antiloper. Men først hvis det lykkes Nikolaj at "kalde" antilopen frem fra bushen. Lykkes missionen ikke, skal Nikolaj til gengæld kokkerere et hulepindsvin. www.facebook.dk/nakogaed Sendt første gang 23.03.15

13:40  

Gintberg på Kanten af EU - Bulgarien
Gintberg på Kanten af EU - Bulgarien Følg Jan Gintberg, når han på sin undersøgende humorrejse besøger danskere bosat i Udkants-Europa for at finde svaret på, om vi danskere overhovedet har noget til fælles med vores medborgere i EU. Hvad kan vi egentlig bruge EU til? Hvilke regler gælder? Og fremfor alt: Er der overhovedet noget at more sig over derude i EU's randområder? Gintberg rejser til et EU-land i den lidt fattigere ende, nemlig Bulgarien, hvor han møder danske Galina, der sætter Jans yderst begrænsede balanceevner på prøve. Hun har nemlig stiftet Bulgariens første klub for ethjulede cyklister. Og under sloganet "For Gud, Konge og Bruxelles" tømmer Jan en AK47 mod et sagesløst vildsvinemotiv sammen med Familien Madsen, der også inviterer på hjemmebrændt rakia hos naboen.

14:10  

Hammerslag - Små Bjælkesommerhuse
Hammerslag - Små Bjælkesommerhuse Der bydes indenfor i charmende bjælkesommerhuse på få kvadratmeter, når Hammerslag besøger Sjællands Odde. Denne gang dyster Camilla Weidinger og Jacob Carlsson mod Kristine Virén og Lars Lyng, når der skal gættes priser på sommerhusene. Først byder vært, Sofie Østergaard, indenfor i et autentisk nøddebrunt bjælkesommerhus. Derefter går turen videre til et sort moderniseret bjælkesommerhus omgivet af en skøn naturgrund.

14:35  

Kender Du Typen? 2018
Kender Du Typen? 2018 Hvem er det, som har en dobbeltseng, der kun er 120 centimeter bred, og som bliver liggende under dynen, indtil hendes mand har serveret juice og kaffe? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup regne ud, når "Kender Du Typen?" besøger Køge. Vært: Mads Steffensen

DR2

12:00  

Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA

TVR

12:10  

Sprinter Galore II (1)
Sprinter Galore II (1) Magnus skal med sin mor og far ud og købe ind til sin fødselsdag, og Sprinter sniger sig hemmeligt med. Men hvordan undgår han, at nogen opdager ham i butikken, og hvad sker der, da Heino og Viola også pludselig dukker op?

12:25  

Sprinter Galore II - Fødselsdag (2)
Sprinter Galore II - Fødselsdag (2) Magnus har fødselsdag og får både sang og kage og gaver - alt sammen noget, som Sprinter aldrig har prøvet. Sprinter er jaloux og kommer til at overtage fødselsdagen, så Magnus bliver ked af det, og pludselig er Magnus væk. Finder de ham igen? Og hvad er det for en stor gave, Thomas og Kathrine har til Magnus?

12:45  

Luk op Luk i - FORELSKET
Luk op Luk i - FORELSKET Har Thomas fået feber? Katrine Bille og Thomas Buttenschøn lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes gode råd bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være forelsket.

13:00  

John Dillermand (2)
John Dillermand (2) John køber en rumraket - men ved en fejl er det Oldemor og dilleren, der ryger afsted til månen. Imens må John svare på, hvor lang den diller egentlig er.

13:05  

John Dillermand (4)
John Dillermand (4) John får arbejde hos bageren, men dilleren vil hellere lege kagemand, og før John får set sig om, er der opfundet en helt ny rød- og hvidstribet John Dillermand kage.

13:05  

John Dillermand (3)
John Dillermand (3) John skal passe Oldemors hund Buller, men det går galt, og John må kæmpe mod drabelige hajer for at få Buller hjem igen.

13:10  

John Dillermand (5)
John Dillermand (5) John handler ind med oldemor, men det er ikke en god ide at slippe dilleren løs i supermarkedet. Varerne flyver vildt omkring, og pludselig er der vand overalt, og en haj er sluppet løs.

13:10  

Zorro (24)
Zorro (24) Zorro er en af de mest legendariske og genkendelige helte, og i denne fransk-canadiske animationsserie følger vi Diego som teenager. Nok er han ung, men han har allerede sans for retfærdighed - og ikke mindst fægtning!

13:35  

Lucky Luke - Tilbage til samfundet (38)
Lucky Luke - Tilbage til samfundet (38) Tilbage til samfundet.

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (17)
Superhelten Sprinter Galore (17) DiktaThor udfordrer Sprinter til en duel og ifølge de ældgamle Bhilkha-regler, kan man ikke sige nej. Det bliver starten på en trekamp med Bhilkhas klassiske discipliner - arbejdsjuice-bælning, holde-vejret-længst og sæbebobleskydning. Hvem har den roligste hånd, når blodet pumper, og hele byen kigger på?

14:02  

Superhelten Sprinter Galore (18)
Superhelten Sprinter Galore (18) Da en invitation til at deltage i en ekspedition til Mt. Bhilka dukker op, melder Sprinter og Riwahl sig. De må nu dyste om at være den, der når toppen først. Riwahl snyder sig til sejren, men det hele viser sig at være en fælde fra Cleopatra, som troede, Sprinter ville vinde. Sprinter må redde ham, men har han lyst til det, når Riwahl har snydt?

14:05  

Oda Omvendt (6)
Oda Omvendt (6) Kirsten har selv smurt sin madpakke. Men risengrød med Nutella og ristede løg er ikke sagen set med Balders øjne. På Sort Stue må man kun have rugbrødsmadder med. Kirstens mor føler sig skidt tilpas, fordi Balder i løbet af natten har stjålet hendes - og alle de andre forældres - fantasi. Hvad mon der sker, når Oda Omvendt zapper nogen, der slet ingen fantasi har?

14:20  

Onkel Rejes sørøvershow II (5)
Onkel Rejes sørøvershow II (5) Dr. John har kidnappet Sols veninde Nora for at koge hende om til en pille, der giver evig ungdom. Onkel Reje og Brille er klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer muterede kæmpefisk, en russisk atomlosseplads, Oraklet i dybet og en tur til den hemmelige vulkan. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:35  

Motor Mille og Børnebanden (12)
Motor Mille og Børnebanden (12) Motor Mille er blevet fanget af den sure mand og Krejle, og hun bliver bundet oppe på loftet. Nu er det op til Børnebanden at redde Motor Mille. Heldigvis har de lært, at de kan og tør meget mere, end de tror. Mon det lykkes at redde Motor Mille og afsløre den sure mand, så han bliver nødt til at flygte fra slottet?

14:50  

Galaktiske Ella
Galaktiske Ella

DR1

15:20  

Inspector Morse: Sidst hun blev set
Inspector Morse: Sidst hun blev set Engelsk krimi fra 1988. (Inspector Morse: Last Seen Wearing) En elev fra en eksklusiv pigekostskole har været forsvundet i et halvt år, da Morse og Lewis omsider får sagen overdraget. Morse er overbevist om, at den unge kvinde er død, mens Lewis er sikker på, at hun stadig er i live. En ting er makkerparret dog enige om - ikke alt på den fornemme skole er, som det synes at være. Morse: John Thaw. Lewis: Kevin Whately. Julia: Elizabeth Hurley. Instruktion: Edward Bennett.

17:05  

Landsbyhospitalet (15)
Landsbyhospitalet (15) Engelsk dramaserie. (The Royal) En kvindelig patient rejser alvorlige beskyldninger mod dr. Ormerod, mens søster Brigid forsøger at hjælpe en mandlig patient, der har svært ved at se sandheden om sin tilstand i øjnene. Samtidig må David Cheriton modstræbende aflyse en udflugt med Meryl for at deltage i den traditionsrige rugbykamp mod personalet fra nabohospitalet. En kamp, der bliver særdeles dramatisk.

17:55  

EU-valg 2024: Mød Partierne - Liberal Alliance
EU-valg 2024: Mød Partierne - Liberal Alliance Hvor stor magt skal EU have, hvis det står til Liberal Alliance? Og hvordan stopper vi bedst strømmen af flygtninge mod Europa? Det og meget mere bliver vi klogere på, når Kåre Quist møder Henrik Dahl, spidskandidat for Liberal Alliance.

DR2

17:30  

Imperiet Kardashian (1:3)
Imperiet Kardashian (1:3) Britisk dokumentarserie fra 2023. (House of Kardashians) Kardashian imperiet begyndte med én kvinde. Kris Houghton. I 1960'erne drømmer hun om et liv i sus og dus i Beverly Hills. Hun gifter sig med den velhavende advokat Robert Kardashian og ser ud til at have opnået alt, hvad hun ønsker sig. Men efter ti års ægteskab har hun en affære med en yngre mand, og ægsteskabet med Robert ender i en grim skilsmisse. Kort tid efter gifter hun sig med den amerikanske OL-guldvinder Bruce Jenner. Nu tager hendes drømme fart.

TVR

15:00  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

15:14  

Hey Duggee
Hey Duggee

15:20  

Garfield
Garfield Garfield hylder dovenskaben, generer Futte og undrer sin ejer Harald. Bygget over Jim Davis' berømte tegneserie om katten, hunden og manden - den evige trekant. Tilsat en dosis mus og temmeligt meget lasagne.

15:35  

Garfield
Garfield Garfield hylder dovenskaben, generer Futte og undrer sin ejer Harald. Bygget over Jim Davis' berømte tegneserie om katten, hunden og manden - den evige trekant. Tilsat en dosis mus og temmeligt meget lasagne.

15:45  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:00  

Gurli Gris X
Gurli Gris X

16:05  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:10  

Vida - dyrenes doktor
Vida - dyrenes doktor

16:25  

Paw Patrol III (18)
Paw Patrol III (18) Tegnefilm med dansk tale

16:45  

Vestens vildeste hamster
Vestens vildeste hamster

17:00  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Bavianen
Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Bavianen Sebastian er taget til landet Burkina Faso. Her vil han prøve at finde den bomstærke abe, bavianen. På sin jagt skal han passe på, at han ikke kommer for tæt på nogle glubske krokodiller. Han finder også den lille øgle gekko, som med særlige hår under fødderne, kan kravle med hovedet nedad.

17:11  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Nogle mener, at der er en levende Plesiosaurus i en sø i Skotland den dag i dag. Det er ikke sandt, for Plesiosaurus uddøde for millioner af år siden. At det skulle leve i søen er således en myte.

17:13  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet For 66 millioner år siden så menuen lidt anderledes ud. I stedet for en kniv og gaffel, var det et spørgsmål om at have veldesignede tænder og kløer til at jage og spise mad.

17:15  

Ramasjang Mysteriet IV (5)
Ramasjang Mysteriet IV (5) Er det Fru Pudderkvast, Danse Staffan eller en helt tredje der har været på spil? Der er i hvert fald ballade i Ramasjang! Jacinta og Rasmus har nemlig fået stjålet deres vandpistoler! Heldigvis får Kristian hjælp af minidetektiven Brage, men mon de kan finde den rigtige skurk?

17:45  

Superhelten Sprinter Galore (11)
Superhelten Sprinter Galore (11) Skurken Bum er på banen og har bygget en vejrmaskine, der kan sende altødelæggende uvejr ned over Bakkeby. Sprinter og Leo må få hjælp til at overvinde ham - og hvem kan styre vejret bedre end deres ven Skyhvalen?

17:50  

Superhelten Sprinter Galore (12)
Superhelten Sprinter Galore (12) Skurken Diktathor opfinder noget genialt; en tandpinepistol, så han kan overtage al visdommen fra Bhilkhaanernes tænder - men er det så nemt at slippe afsted med, når der også bor en superhelt i byen? Og er det nu også i tænderne, at visdommen sidder?

17:55  

F for får V (6)
F for får V (6)

DR1

18:30  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

18:55  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Danmarks næste klassiker (4:6) Lys fra oven
Danmarks næste klassiker (4:6) Lys fra oven Det er usandsynligt svært, siger Kasper Salto om den næste opgave. Kan designerne tænke lysende klart, når de bliver kastet ud i en disciplin, der for flere af dem er helt uprøvet? De skal skabe en ny pendel-klassiker - intet mindre. En opgave der vækker både glæde og frygt hos designerne. Tiden føles knap, når store beslutninger skal træffes - og for nogle af designerne står svaret ikke lysende klart fra start.

DR2

18:20  

Geniale hverdagsobjekter (1:6)
Geniale hverdagsobjekter (1:6) BBC-dokumentarserie fra 2022. (The Secret Genius of Modern Life) Vores hjem og lommer bugner af opfindelser og gadgets, der for 20 år siden havde været ren science fiction. Men hvilke hemmeligheder ligger der egentlig bag de geniale genstande? Denne gang undersøger professor Hannah Fry betalingskortet. Et ydmygt stykke plastik, der er den digitale nøgle til vores kontanter. Hvordan førte oldtidens smykker til chip og pinkode? Og hvorfor kan vi takke russiske spioner for kontaktløs betaling?

19:10  

Geniale hverdagsobjekter (2:6)
Geniale hverdagsobjekter (2:6) BBC-dokumentarserie fra 2022. (The Secret Genius of Modern Life) Vidste du, at ubådskrig er ansvarlig for, at din takeaway når sikkert frem? Denne gang dykker professor Hannah Fry ned i teknologien bag en af vor tids store videnskabelige bedrifter nemlig madleveringsapps som Deliveroo og Just Eat, der bruges af 24 millioner mennesker i Storbritannien. Hun møder teamet bag onlinemadleveringsfirmaet Deliveroo, og finder ud af, hvordan pensionister, der bestilte mad i 1980'erne, revolutionerede madlevering.

20:00  

Filmperler: Parallelle mødre
Filmperler: Parallelle mødre Spansk drama fra 2021. (Madres paralelas) Janis og Ana har to ting til fælles: De er singler og er blevet gravide uden at planlægge det. De kender ikke hinanden, men havner på samme stue på fødegangen. Janis er midt i livet og ser frem til at blive mor. Teenageren Ana er skræmt og usikker, men ønsker ikke hjælp fra sine travle og velhavende forældre. De to nye mødre knytter et tæt bånd, som kommer til at forandre deres liv for altid. Medvirkende: Penélope Cruz, Milena Smit, Israel Elejalde m.fl. Instruktion: Pedro Almodóvar.

TVR

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:15  

Petronix
Petronix På grund af McFældes nye værktøj, er Petronix og det drilagtige egern fanget i en hel række af portaler, som flytter dem forskellige steder hen på hele jorden. Hvis de vil lykkes med deres opgave, må vores helte forstå, at selvom de er stærke hver især, er de endnu stærkere, når de arbejder sammen som et hold.

18:20  

Petronix
Petronix Cirkusdirektøren har brug for en masse strøm til sin nyeste attraktion: et "Nordlys-lysshow" i dagslys. Hun fanger en elg til at hjælpe sig. Petronix-redderne forsøger at redde dyret, men opdager, at Cirkusdirektørens udstyr kan opsuge al energi i nærheden!

18:30  

Svampebob Firkant IX
Svampebob Firkant IX

18:55  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:10  

Vilde Kræ V
Vilde Kræ V

19:35  

Mesterlige monsterbørn
Mesterlige monsterbørn I et forsøg på at redde varulven Reschefski får de mesterlige monsterbørn hjælp fra deres nedfrosne mormor, troldkvinden Tammi. Men kan man nu også helt stole på hende?

19:45  

Fluernes Herman
Fluernes Herman

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

21:25  

Drabet på færgen - kæresteparret på skibsdækket (1:2)
Drabet på færgen - kæresteparret på skibsdækket (1:2) En sommeraften i 1987 bliver et ungt tysk kærestepar brutalt overfaldet, mens de ligger og sover på skibsdækket på passagerfærgen Viking Sally. En 18-årig dansk spejder bliver udråbt som helt, da han forsøger at hjælpe det kvæstede tyske par. Men mange år senere står en dansk mand pludselig mistænkt for forbrydelsen på Viking Sally. Men hvem er denne mand, og hvad skete der ombord på færgen? Tilrettelægger: Nicolaj Kenneth Pedersen

22:10  

Professor T: Sandhed og retfærdighed
Professor T: Sandhed og retfærdighed Britisk krimiserie fra 2023. Professor T skal for retten, og han må beslutte, om han vil redde sig selv eller sin gamle elskerinde Christina. Samtidig bliver en fængselsbetjent fundet myrdet i vaskerummet. En mistænkt melder sig hurtigt, men Professor T tror ikke på hans tilståelse.

23:00  

Infiltrator (5:5)
Infiltrator (5:5) Britisk autentisk dramaserie fra 2022. (The Walk-In) Robbie Mullen må stå ansigt til ansigt med sine tidligere venner fra National Action i retssalen. Nynazisterne står anklaget for at planlægge at myrde en politiker. Men sagen mod dem afhænger af Robbies evne til at vise, at han er blevet et bedre menneske.

23:50  

Vild kærlighed III (2:8)
Vild kærlighed III (2:8) Parrene afsløres endelig - nogle bliver skuffede, andre glade. Men hvordan går det, når de skal bygge tømmerflåder sammen? Og hvordan tilbringer de første nat sammen?

DR2

22:00  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

22:40  

Eddie Murphy - Fra standup til superstjerne
Eddie Murphy - Fra standup til superstjerne Fransk dokumentar fra 2023. (Eddie Murphy - Hollywood's Black King) Han har filmbranchens mest berømte latter. Stand-up-superstjerne og skuespiller Eddie Murphy var 1980'ernes groveste komiker. Han ramte tidsånden, fejrede lige store triumfer på tv og i film og opnåede verdensberømmelse. Men trods sin succes holdt han aldrig op med at kritisere det racistiske amerikanske samfund. Her dykker vi ned i Murphys liv og karriere og ser, hvordan han nu fejres som en pioner, der åbnede dørene for kommende generationer og ændrede sorte mænds omdømme.

23:35  

DNA Detektiven - Eske Willerslevs vilde opdagelser (3:3)
DNA Detektiven - Eske Willerslevs vilde opdagelser (3:3) Dansk dokumentar fra 2015. Professor Eske Willerslev har siden sin barndom været dybt fascineret af de nordamerikanske indianere, og har altid drømt om at sekventere et genom fra de tidligste amerikanere. Han forsøger ihærdigt at få fingre i urgamle knogler fra Amerika, men det mislykkes gang på gang. Da han endelig inviteres til at udvinde DNA af et 12.600 år gammelt barneskelet fundet i Montana, viser opdagelsen sig at være så revolutionerende, at Eske må konfrontere sin barnedrøm og rejse ud til Montanas indianerstammer for at modtage deres kritik af de genetiske analyser, han har lavet på deres forfaders knogler.

TVR
DR1

00:20  

Inspector Morse: Den halve antikvitet
Inspector Morse: Den halve antikvitet Engelsk krimi fra 1987. (Inspector Morse: The Wolvercote Tongue) En amerikansk kvinde kommer til Oxford for at skænke sin del af et juvelbesat bæltespænde til museet, som ejer den anden halvdel. Men en time efter sin ankomst er hun død, og smykket forsvundet. En ny sag for Oxfords skarpeste hjerner - detektivduoen Morse og Lewis. Morse: John Thaw. Lewis: Kevin Whately. Kemp: Simon Callow. Instruktion: Alastair Reid.

02:00  

Antikkrejlerne XXI (7:25)
Antikkrejlerne XXI (7:25) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Antiques Road Trip) Vi følger britiske antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

02:00  

Antikkrejlerne XXI (8:25)
Antikkrejlerne XXI (8:25) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Antiques Road Trip) Vi følger britiske antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

02:45  

Antikkrejlerne XXI (9:25)
Antikkrejlerne XXI (9:25) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Antiques Road Trip) Vi følger britiske antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

03:30  

Husdrømme på Sicilien II (1:6)
Husdrømme på Sicilien II (1:6) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar på Sicilien) Januar 2020. Det svenske par Bill og Marie har forvandlet det forfaldne Palazzo Cirillo i byen Termini Imerese på Sicilien til deres nye sommerhjem. Nu står den vildtvoksende have for tur. Målet er at lave haven om til en herlig middelhavsoase. Men først må de hyre en lokal arkitekt, som kan hjælpe dem med at få deres havedrøm til at blive til virkelighed.

DR2

00:35  

Ekspeditionen - På sporet af Vitus Bering (4:6)
Ekspeditionen - På sporet af Vitus Bering (4:6) En af verdenshistoriens største opdagelsesrejsende er danskeren Vitus Bering, som i 1700-tallet ledte en kæmpe ekspedition for den russiske zar. I Rusland kaldes han den russiske Columbus, men han er næsten ukendt i Danmark. Nu rejser historiker Cecilie Nielsen og et tv-hold i Berings fodspor hele vejen gennem det enorme Rusland fra Skt. Petersborg i vest til Berings grav på Bering Øen i det nordlige Stillehav for at fortælle historien om Vitus Bering.

01:05  

En mors krig og kærlighed (4:8)
En mors krig og kærlighed (4:8) Italiensk dramaserie fra 2024. (La storia) Nino henter Useppe og tager ham med til frihedskæmpernes base. Her bliver den lille dreng vidne til et barsk slag mellem partisanerne og den tyske invasionsstyrke. Samtidig er situationen i Pietralata blevet farlig. Tyskerne opfører sig stadig mere aggressivt mod italienerne, som de betragter som forrædere.

02:00  

Narkomanernes bro
Narkomanernes bro Afghansk/canadisk dokumentar fra 2017. (Laila at the Bridge) Afghanistan er det største opiumseksporterende land i verden og har rigtig mange narkomaner. Til gengæld findes der stort set ikke behandlingssteder. Men den viljestærke Laila Haidari har taget kampen op. Hver dag opsøger hun narkomanerne under den bro, hvor de holder til, og forsøger at overtale dem til at lade sig afvænne i sit behandlingscenter, som hun finansierer med en restaurant, hvor alle tjenerne er tidligere narkomaner.

02:50  

Kvinder bag kameraet (8:14) Hjem, religion og arbejde
Kvinder bag kameraet (8:14) Hjem, religion og arbejde Prisvindende amerikansk dokumentarserie fra 2018. (Women Make Film) Husly eller fængsel? Den indiske skuespiller Sharmila Tagore beretter om, hvordan hjem skildres i film som Ursula Meiers Home, Mai Zetterlings Natteleg og Forugh Farrokhzads The House Is Black. Og om religion på film fra Soviet, Sri Lanka og Storbritannien som i Antonia Birds Priest. Jane Fonda udforsker, hvordan noget så trivielt som arbejde kan forvandles til de mest spændende filmscener, som i Patty Jenkins' Monster.

TVR

01:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2024, BILLUM.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0526105022